D2       MIC D2          Brunssum D2 #        16-23

E1       MIC E1          Sittardia E2#            17-14

D1       M.I.C. D1#    Sittardia D1#            15-13

DA1    Rapiditas DA1          MIC DA1       15-30

DS1    MIC DS1       Vios (H) DS1             25-15

D2       Vilt/Be Quick D2      MIC D2          8-11

DA2    Vlug en Lenig DA1  MIC DA2       15-12

DC1    Posterholt DC1#      MIC DC1       16-13

DS1

Een week geleden alweer dat dames 1 van MIC speelden  en gewonnen hebben. Vandaag zaterdag 16 maart, kans op herhaling.
Vios kwam op bezoek. De wedstrijd in Heythuisen toen was een nipte overwinning voor MIC. Winnen vandaag betekend ook mee blijven draaien bovenin in  de poule.
De start van MIC was weer van de trage, duurde wederom een dikke 4 minuten voordat het eerste doelpunt werd gescoord. En ook nu kwam het gelukkig weer goed. Na de trage start begon het te lopen en kon MIC ook redelijk goed uitlopen. Ze gingen rusten met een 14 - 8 voorsprong.
Tweede helft, MIC kon nog iets verder uitlopen, eindstand 25 - 15.
Spel was niet uitmuntend, maar dat mag de pret niet drukken.
Gewonnen, met toch ook nog wel snelle leuke aanvallen, fijne balonderscheppingen, leuke doelpunten. Wat een fijn gevoel voor de speelsters.
Volgende week gaat MIC naar Someren. En wel op zondagmiddag.
Met nog 3 wedstrijden te spelen, hopen we dat ze weer mogen winnen.

Dames V&L A1- MIC A2
Het zit de A2 niet mee dit seizoen, een krap team, geen vaste keeper, wisselingen in coaches, het vraagt veel veerkracht van de meiden. En dan moet je vandaag, met een gehavend team, ook nog aantreden tegen de dames van V&L. Sam was, een dag voor haar grote reis naar Azië,  nog bereid om haar afscheidswedstrijd in het doel te staan. Vanuit de coach was met name de boodschap om de schade zo beperkt mogelijk te houden, met name door hun snelle aanval af te remmen.
In de beginfase bleek dit lastig, V&L kon teveel hun spelletje spelen en liepen uit tot 5-0.  Jill C scoorde eindelijk het eerste doelpunt, maar raakte daarna al snel geblesseerd. Weer een poppetje minder, waardoor er bijna geen opbouwers meer over waren. Gelukkig was de scheids rechtvaardig en kregen we de nodige penalty’s toebedeeld. Wie ze ook nam, ze wilden er maar niet in. Mede door de felle verdediging en het goede keeperswerk van Sam bleef de ruststand steken op 10-5 (dachten we). In de 2e helft moesten de meiden op allerlei posities spelen die ze niet gewend waren. V&L maakte echter veel slordige fouten, waardoor MIC vaker in de aanval kwam. M.I.C. knokte door en pikte links en rechts een doelpuntje mee. Omdat V&L maar niet wist te scoren, kropen we dichterbij tot 12-10. Als we de penalty’s op dat moment hadden benut, was het waarschijnlijk zelfs nog spannend geworden. Helaas was dit niet het geval en werd het uiteindelijk 15-12. Complimenten aan het hele team, gevochten tot de laatste seconde. Nogmaals dank aan alle meiden die hebben uitgeholpen en last but nog least, Sam, wat gaan we je missen, we wensen je een onvergetelijke reis toe. Namens de A2!

MIC D2- Brunssum D2# 16-23

Op woensdagavond hebben we onze thuis (inhaal)wedstrijd gespeeld in Brunssum .

Het was een pittige wedstrijd voor de meiden, met name fysiek. De meisjes en jongens van Brunssum waren fysiek sneller en sterker. Maar de meiden van MIC hebben zich goed verweerd. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld met mooie acties en leuk samenspel. Brunssum verdedigde continue op onze helft zodra onze keeper de bal weer mocht inbrengen. Dat maakte het extra moeilijk, het duurde daarom langer voordat onze meiden op de  helft van de tegenstander de aanval konden afronden. Daar kwamen een paar mooie actie s uit, ook vanuit de hoeken werden mooie doelpunten gescoord. Gezien de eindstand, kunnen we concluderen dat er hard is gewerkt en vele kilometers zijn gemaakt op het veld. Een leuke en sportieve wedstrijd.

Onze sportieve week werd zondag afgesloten met onze uitwedstrijd naar Vilt Be Quick.

D2

Vilt Be Quick D2#- MIC D2  8-11

De berg op en oranje aan! We gaan handballen in Berg. De wedstrijd begon in het voordeel van Vilt Be Quick, ze leken te hebben geoefend op het spelen van boogballetjes naar de keeper, want voor onze keepster waren de eerste 3 ballen daardoor niet houdbaar. Daarbij waren wij erg slordig met het afspelen van de bal waardoor wij, ondanks vrij voor de goals staande, de bal niet goed deden vangen. Jammer, want het mooie samenspel en combineren had meer verdiend. Het was met vlagen ook te gehaast, ook dat maakte het spel soms onnodig te slordig. In de rust was de stand 5-6. De tweede helft moest nu beter gespeeld worden. Dus, bewaar de rust met overspelen, goede ballen in de handen spelen, speel over hele breedte van het veld, niet  te dicht op de cirkel staan en nog meer weglopen bij je verdediger. Ja, het ging beter! Leuke tweede helft, wel nog steeds spannend! Tot de laatste minuut, super dames! Het was weer een leuke pot handbal met jullie! Jammer dat we nog maar 1 wedstrijd hebben te gaan, 7 april, wederom tegen Brunssum.

E1

De oranginies doen het weer!

Zaterdag 16 maart stond de wedstrijd tegen Sittardia gepland.

Na een enthousiaste begroeting door aanvoerster Filiz en een harde yell waren de oranginies er klaar voor!

De wedstrijd begon van beide kanten een beetje voorzichtig maar al snel maakte de dames van MIC de voorsprong iets groter. Het leek in 1e instantie makkelijk te gaan doch toen kwam de topscorer van Sittardia op gang en werd t stiekem toch nog een beetje spannend. Het ging eventjes gelijk op en de dames van MIC stonden zelfs heel even achter doch door goed keepwerk van alle 3 de keepsters en het blijven werken van de oranginies werd de eindstand uiteindelijk 17-14 in het voordeel van MIC.

Oranginies een hele dikke proficiat met alweer een overwinning! We zijn benieuwd wat jullie de laatste 3 wedstrijden nog voor ons in petto hebben!